Skulle du noen gang ønske du hadde en magisk pille som kunne stoppe dine stressede følelser? Stress kan være som et ukontrollerbart monster til tider. Vi vet at stess er dårlig for helsen vår, men noen ganger kan vi ikke unngå å bli sugd inn i den siste krisen på jobb eller hjemme. Følgende kan gi noen nyttige pekere for å få deg tilbake til en rolig tilstand.

Hvis du føler deg stresset av arbeid eller skole, så gå ut av veien for å hjelpe noen i nød. Noen ganger vil det ta en god gjerning for deg å føle deg bra om deg selv og redusere spenningen du har. Registrer deg på et hjemløst tilfluktssted og hjelp de trengende til å bidra til å redusere stress.

Prøv å ta opp en hobby for å lindre noe av stresset ditt. En hobby – enten det er hagearbeid, bygge modell biler, skrive, eller hva – kan være en fin måte for deg å glemme hva som plager deg og bare slappe av og ha det gøy for litt. Når du føler deg stresset, ta deg tid til å jobbe med hobbyen din.

Smil din vei til å være stressfri. Smilende viser at du er lykkelig. Men visste du at smilende kan også få deg til å føle deg glad og avslappet. Når du smiler overfører du nerveimpulser fra ansiktsmuskelen til midten av hjernen som forteller deg at du er rolig. Hvis du føler deg overveldet eller stresset, ta deg tid til å smile.

Lukt visse ting for å redusere stresset i livet ditt. Beroligende lukter som bukt, lavendel, basilikum eller peppermynte kan bidra til å roe deg ned. Kombiner steinsalt med noen dråper av din favoritt essensielle olje i en liten glassbeholder. Nå når du er stresset alt du trenger å gjøre er å ta ut hetteglasset og begynne å snuse.

Minimere din eksponering for de daglige nyhetene vil faktisk lindre deg for noen utilsiktet stress. Selv om du ikke skjønner det, ser en krig på TV, skyrocketing priser på supermarkedet eller nabolaget kriminalitet priser kan virkelig bære på psyken din. Av og til, spesielt når stressnivået ditt er høyt, slår du på en komedie eller musikk i stedet for nyhetene.

Et flott tips som kan hjelpe deg med å holde stressnivået nede er å telle til ti når du føler deg veldig stresset. Du ønsker ikke å handle på dine impulser når du er stresset fordi de kan føre til stygge konsekvenser. Å ta litt tid ut kan hjelpe deg å samle tankene dine igjen.

La venner og familiemedlemmer vite at stresset ditt ikke har noe med dem å gjøre. Ofte føler ektefeller, og spesielt barn, at de har skylden. Siden stresset ditt er under din kontroll, bør du ikke klandre det på de som omgir deg.

Mange rapporter snakker om stigende kortisol nivåer og andre hormoner som øker når vi er under stress. Disse overflødig sirkulerende hormoner, kan forårsake andre helseproblemer, og det er virkelig fornuftig å lære nyttige teknikker for å kontrollere, administrere eller bare gi slipp på stress slik at du kan komme tilbake til å nyte livet ditt.